Naar HOM-website

Startpagina HOM-algemeen

Nieuw op HOM-site

Naar externe links

Zoeken in HOM-site

Inloggen HOM-ledengebied

Vorige bezochte pagina

Volgende (reeds bezochte) pagina

Email naar HOM

Vernieuwing van deze pagina

Klik voor naar top van de pagina of dubbelklik linkermuisknop

Sluit dit vak met klik op linker muisknop.

Rechtermuisknop

 

  

  
  

HOM-mededelingen

januari 2001


Het natuurlijk decor van de kapel O.L.Vrouw van het H. Hart 

Met een brief van 5 november 2000 meldden wij aan het College van Burgemeester en Schepenen en Schepenen van Opwijk:

'Wij vernamen dat er een voornemen zou zijn om de (linde)bomen aan de kapel O.L.Vrouw van het H. Hart op de hoek van de Coenstraat en de Wijngaardstraat te rooien.

Als heemkundige vereniging pleiten wij voor het behoud van deze bomen die het prachtige natuurlijke decor vormen van deze waardevolle oude kapel (midden 19e eeuw).

Indien n of meerdere van de bestaande bomen in de toekomst een gevaar zou kunnen opleveren voor de omgeving, vragen wij de gepaste en voorafgaande nieuwbeplanting met dezelfde boomsoort.

De aanwezigheid van de bomen geeft zeker op die plaats geen enkel probleem voor de verkeersveiligheid (voldoende afstand tot de hoek van de straten, de wagens van de Wijngaardstraat moeten stoppen vr de Coenstraat,...).

Natuurlijk hebben wij geen enkel bezwaar tegen het snoeien van het struikgewas en de wilde scheuten. Dit verhoogt trouwens de zichtbaarheid van de kapel voor de voorbijgangers, wat ons verheugt.

In bijlage vindt u een kopie van de beschrijving van de kapel in de publicatie 'Opwijkse kapelletjes' door Gust Van Buggenhout (1978).'

Met een brief van 28 november 2000 antwoordde het gemeentebestuur ons dat bomen niet zullen gerooid worden maar dat zij wel onderhouden en gesnoeid werden door het 'afzetten van de bomen tot aan de grond'.

 

Het natuurlijk decor van de kapel O.L.Vrouw van het H. Hart  

 

 

De kapel O.L.Vrouw van het H. Hart in haar
natuurlijk winterdecor.

 


www.heemkringopwijk.be - Print:
Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) 1999-