Openbaar onderzoek aanpassing voet- en buurtwegen Rodeveld.
 

Geplaatst op 26-06-2016

College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk

Ringlaan 20

1745 OPWIJK

Mijnheer de burgemeester, mevrouwen en heren schepenen,

Betreft:  Openbaar onderzoek aanpassing voet- en buurtwegen

In het kader van het openbaar onderzoek (18 mei tot 17 juni 2016) vindt u hieronder onze opmerkingen, voorstellen en bezwaren betreffende de gedeeltelijke verlegging en wijziging van buurtweg nr. 27, de gedeeltelijke afschaffing en wijziging van buurtweg nr. 7, de verlegging van voetweg nr. 70 en de gedeeltelijke afschaffing van voetweg nr. 47 (Rodeveld).

- wij pleiten om het bestaande tracé van de buurtweg nr. 27 aan de kruising met de nieuwe straat van de bedrijvenzone te behouden. Een asverschuiving, zoals aangeduid op het plan (P115-P117 – P131-P137), is totaal onlogisch en oncomfortabel (en gevaarlijk) voor de gebruikers van de Trage weg.
De grenzen van de te creëren percelen binnen de bedrijvenzone dienen rekening te houden met het tracé van de bestaande weg.

- wij pleiten om, in het kader van de aanleg van de bedrijvenzone, de (relatief brede) buurtweg nr. 27 te herwaarderen op het Opwijks grondgebied. Het Opwijks gemeentebestuur kan aan de gemeente Lebbeke vragen hetzelfde te doen met de weg op haar grondgebied (buurtweg nr. 208 –207-), zodat er een degelijke trage weg ontstaat tussen Nijverseel (Steenweg,...) en de Lange Breestraat.

Wij vragen dat onze opmerkingen en voorstellen en bezwaren onderzocht en gemotiveerd beantwoord worden.

Met de meeste hoogachting,

voor het HOM-bestuur,

Maurice WILLOCX

Ingo LUYPAERT

bestuurder

voorzitter

Voor meer informatie over Buurtwegen en trage wegen, klik hier.