HOM-doorstart
 

Geplaatst op 21-02-2020

HOM-doorstart

Begin 1984, dus ruim 36 jaar geleden, startte de Heemkring Opwijk-Mazenzele. In de daarop volgende jaren volgden de activiteiten in een druk tempo mekaar op: geschied en heemkundige tentoonstellingen, heemkundige publicaties, voordrachten en presentaties, lessenreeksen, heemkundige wandelingen en rondleidingen, het organiseren van de jaarlijkse Erfgoeddag, van Open Monumentendag en van Open Kerkendag, ruime informatieverspreiding via internet, opvolging van (gemeentelijke) dossiers rond thema’s van heemzorg (bouwkundig en roerend erfgoed, plaatsnaamkunde, sommige aspecten van ruimtelijke ordening, trage wegenbeleid,…). Vaak diende één en ander te gebeuren in minder gunstige omstandigheden.

Enkele toenmalige stichtende leden zijn nu, 35 jaar later, nog steeds bij de bezielende en uitvoerende krachten van de onafhankelijke heemkundige werking in onze gemeente. 

Misschien wordt het tijd om één en ander opnieuw eens te bekijken, met nieuwe inspiratie, toekomstgericht en inspelend op de hedendaagse situaties.

Misschien wil je meewerken aan dit project en zo helpen een nieuwe toekomst te geven aan een strikt onafhankelijke en pluralistische heemkundige werking binnen onze dorpen. Wellicht kan zo een doorstart van de Heemkring gerealiseerd worden.

De nieuwe beweging zal zeker kunnen rekenen op de steun en de ervaring van de oudgedienden van de HOM, van de beschikbare erg ruime archief- en documentatieverzameling, van de ruim ontwikkelde HOM-internetsites,…

Voor verdere info en afspraken, contacteer
Jan Meeussen, Stationsstraat 13, Opwijk – tel. 052-35 67 90, of
Maurice Willocx, Bolstraat 93, Opwijk – tel. 052-35 50 27
of via e-mail
info@heemkringopwijk.net.

Internet: www.heemkringopwijk.net