Stopzetting HOM-tijdschrift - Alternatieven - HOM-lidmaatschap nieuw systeem
 

Geplaatst op 28-02-2009

Opwijk, 28 februari 2009

Beste HOM-lid – abonnee op het HOM-tijdschrift,
Mevrouw, Meneer,

Na ruim beraad en wikken en wegen heeft het bestuur van onze vereniging beslist om de publicatie van het papieren HOM-tijdschrift stop te zetten.

Wij willen benadrukken dat alleen het tijdschrift wordt stopgezet, maar dat alle andere activiteiten van onze vereniging onverminderd zullen verder worden gezet.

De belangrijkste redenen voor de stopzetting van het HOM-tijdschrift in haar huidige vorm zijn terug te vinden in de praktische regelingen en in de alternatieven zoals hieronder vermeld:

wij kiezen duidelijk verder voor digitale toepassingen, vooral via internet.
De e-communicatie die wij voorstaan laat ons ook toe korter op de bal te spelen en duidelijk te diversifiëren: basisinformatie voor wie gewoon geďnteresseerd is en meer diepgaande info voor wie over de specifieke onderwerpen meer wil weten.

ten laatste tegen einde maart e.k. betalen (storten) wij het betaalde abonnementsbedrag (15de jaargang en eventuele volgende betaalde jaargang(en), met eventuele verzendingskosten) terug, met afhouding van een half jaargangabonnement voor de reeds ontvangen nummers van de laatste jaargang.

de gratis en totaal vrijblijvende digitale HOM-nieuwsbrief (via e-mail) wordt voortaan verspreid met een hogere frequentie en dus met een hogere actualiteitswaarde.
Bent u nog niet ingeschreven voor deze gratis nieuwsbrief? Bezorg ons dan a.u.b. uw e-mailadres.

het gedeelte van de HOM-internetwebsite (www.heemkringopwijk) dat publiekelijk toegankelijk is, zal stapsgewijze gevoelig uitgebreid worden, onder meer met een reeks heemkundige bijdragen die in vroegere jaargangen van het HOM-tijdschrift gepubliceerd werden.

       Voor het HOM-lidmaatschap nieuw systeem:
 

de website 'Beeldbank Opwijk' (www.beeldbankopwijk.be) zal de eerstvolgende maanden gevoelig uitgebreid worden en stapsgewijs opgesplitst worden in een algemeen publiekelijk toegankelijk deel en een deel (de vergrotingen van de beelden) dat exclusief zal toegankelijk zijn voor de geregistreerde HOM-leden (met loginnaam en wachtwoord).
 

in een nieuwe afdeling van de HOM-internetsite zullen stapsgewijze nieuwe heemkundige bijdragen gepubliceerd worden. Deze zullen ook, zoals nu reeds de 'bewerkte Opwijkse bronnenbestanden' (zie www.heemkringopwijk.be/fr/bronnenbestanden.htm) exclusief toegankelijk zijn voor de geregistreerde HOM-leden.
 

het HOM-lidmaatschap in deze nieuwe regeling, dus met toegang tot de 'bewerkte Opwijkse bronnenbestanden' op de HOM-website, tot de nieuwe heemkundige bijdragen op de HOM-website, tot alle delen van Beeldbank Opwijk,… bedraagt slechts 2,50 euro per jaar, zowel voor de leden van Opwijk en Mazenzele als voor de leden van daarbuiten.
De HOM-leden ontvangen daarenboven een heemkundige (genealogische) dienstverlening en bijzondere voorwaarden bij diverse evenementen en bij nieuwe publicaties van de vereniging.
Het bedrag voor dit HOM-lidmaatschap zal gebruikt worden voor enkele algemene onkosten zoals de hosting van de webruimte, de webdomeinnamen, vernieuwing en aanvulling van de noodzakelijke specifieke software,…
 

de bestaande geregistreerde HOM-leden (abonnees op de 15de jaargang van het HOM-tijdschrift) blijven dit automatisch, zonder enige kosten, tot eind 2009. Hun bestaande loginnaam blijft behouden. Indien het in te voeren wachtwoord vernieuwd wordt zal hun dat medegedeeld worden.
De overige huidige leden kunnen zich nog gratis laten registreren voor 2009 (www.heemkringopwijk.be/fr/registreren.htm).
 

nieuwe leden voor het HOM-lidmaatschap nieuw systeem kunnen zich voor 2009 inschrijven, vanaf heden, door overschrijving of storting van het lidgeld van 2,50 euro op rekeningnummer 068-2164258-21 van HOM Opwijk (met duidelijke vermelding van naam en volledig adres bij 'Mededeling' a.u.b.), of rechtstreeks betalen aan een HOM-bestuurder of vast medewerker (tegen ontvangstbewijs).
Bij overschrijving vanuit het buitenland: gelieve ook de IBAN code (BE 17-0682-1642-5821) en de BIC (Swift) code (GKCCBEBB) te vermelden.
 

om toegang te krijgen tot de niet-algemeen publieke delen van de HOM-website (en Beeldbank Opwijk) dienen (nieuwe) leden een loginnaam (6 letters) voor te stellen. Deze zal dan bevestigd of gewijzigd worden en er zal hun een wachtwoord meegedeeld worden. Surf naar www.heemkringopwijk.be/fr/registreren.htm.
 

voor de HOM-leden die geen toegang hebben tot internet:
een afdruk op papier, eventueel in kleurendruk, van de (nieuwe) heemkundige bijdragen en de bewerkte bronnenbestanden zal hun op eenvoudige aanvraag bezorgd worden aan de kostende prijs (+ eventuele verzendkosten).

U ziet het, beste HOM-lid: met deze reorganisatie kiezen wij resoluut voor een vernieuwing en uitbreiding van onze heemkundige informatieverspreiding, en dit op een toekomstgerichte wijze.
Diverse aanvullende informatie zal eerstdaags ook te vinden zijn op de HOM-website en zal ook verspreid worden via de HOM-nieuwsbrief.

Natuurlijk hopen wij dat u zich in deze nieuwe regelingen zult kunnen vinden en dat wij u uw lidmaatschap, onder de nieuwe vorm, zult behouden.

Met de meeste hoogachting,

voor het HOM-bestuur,

Maurice WILLOCX

Ingo LUYPAERT

bestuurder

voorzitter