Info rechtermuisknop

Volgende pag. of vorige pag.

  

  
  

aaaaaa

Enquête 'Onroerend erfgoed' 2012


In 2012 kiest iedereen in zijn gemeente opnieuw zijn lokale vertegenwoordigers.
Naar aanloop van die verkiezingen wil de Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) de bekommernissen, uitdagingen en knelpunten die zij ziet vanuit haar ruime erfgoedwerking over de partijgrenzen heen bekend maken in de vorm van een memorandum. Deze zal begin maart e.k. naar de plaatselijke politieke partijen en groeperingen en naar alle verkiezingskandidaten gestuurd worden.

In dit memorandum worden niet alleen knelpunten gemeld maar ook concrete voorstellen en oplossingen aangereikt.

Om ervoor te zorgen dat het om een door een ruim publiek gedragen document gaat, wil Heemkring Opwijk-Mazenzele op regelmatige basis en op diverse manieren terugkoppelen met de geïnteresseerde bevolking.
Een eerste terugkoppelingsmoment was de Open Monumentendag 2011 en het jaarthema 'Conflict'. Conflict kan immers zowel slaan op oorlogsomstandigheden als op discussies rond het behoud van erfgoed (wat bewaren, wat niet) of de manier waarmee we omgaan met allerlei hedendaagse comforteisen (bv. energieprestatie, toegankelijkheid,...).

Vanuit dat oogpunt heeft Heemkring Opwijk-Mazenzele ook volgend enquêteformulier opgesteld. In deze vragenlijst wordt zowel gepeild naar de globale houding van de bevolking ten aanzien van het plaatselijk onroerend erfgoed als naar de concrete omgang met bepaalde onderdelen ervan.

Hierbij nodigen wij u uit om aan deze publieksbevraging volledig vrijblijvend deel te nemen. U kunt het ingevuld formulier hierbij anoniem digitaal verzenden of eventueel een afgedrukte versie anoniem (in brievenbus) bezorgen aan één van volgende bestuursleden:

- Ingo Luypaert, Steenweg op Lebbeke 33, 1745 Opwijk
- Jan Meeussen, Stationsstraat 13, 1745 Opwijk
- Maurice Willocx, Bolstraat 93, 1745 Opwijk

De enquête kan nog tot half februari e.k. ingevuld en naar HOM gestuurd worden.

Wij danken u alvast voor het invullen van de vragenlijst want ook uw mening telt.

Verdere vragen of suggesties? Contacteer ons gerust op tel. 052-35 67 90 (Jan Meeussen), 052-052-35 50 27 (Maurice Willocx) of 0497-81 21 61 (Ingo Luypaert) of e-mail info@heemkringopwijk.net.


www.heemkringopwijk.net - Print:
© Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) 1999-