Naar HOM-website

Startpagina HOM-algemeen

Nieuw op HOM-site

Naar externe links

Zoeken in HOM-site

Inloggen HOM-ledengebied

Vorige bezochte pagina

Volgende (reeds bezochte) pagina

Email naar HOM

Vernieuwing van deze pagina

Klik voor naar top van de pagina of dubbelklik linkermuisknop

Sluit dit vak met klik op linker muisknop.

Info rechtermuisknop

Volgende pag. of vorige pag.

  

  
  

aaaaaa

Onze opmerkingen bij het ontwerp van
ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) 'Nijverseel'


 

In het kader van het openbaar onderzoek maakten wij met onze brief van 12 augustus 2007 volgende opmerkingen over aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO):

Belangrijkste opmerkingen, bezwaren en voorstellen van het bestuur van de Heemkring Opwijk-Mazenzele bij het ontwerp van ruimtelijk structuurplan 'Nijverseel'.

Algemene toelichtingen

Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) is een strikt onafhankelijke en sterk maatschappelijk geëngageerde vereniging.
Anders dan veel andere heemkundige kringen is haar werking ook sterk gericht op wat er gebeurt met een aantal zaken in het heden. Wat onze huidige generatie nu aanvangt met haar heemkundige waarden, op diverse vlakken, is meestal onomkeerbaar en is bepalend voor het verleden van de toekomst. Daarom heeft onze verenigingswerking ook bijzondere belangstelling voor sommige actuele dossiers over plaatselijke ruimtelijke ordening, erfgoedbewaring en herwaardering (roerend, onroerend en archeologisch erfgoed), buurt- en andere landelijke wegen, nieuwe straatnamen, wijzigingen aan onze natuurlijke waterlopen, archiefwezen, …
Wellicht in tegenstelling met de meeste andere ingediende bezwaarschriften en opmerkingen kwamen de mensen van de HOM hier niet op voor hun persoonlijke belangen, maar reageerden zij vanuit hun werkingsveld zoals hierboven beschreven.
Deze opmerkingen betreffen slechts een eerder beperkt aantal punten, die ons het meest relevant lijken, vooral in functie van ons werkingsveld.
Dit betekent niet noodzakelijk dat wij akkoord zijn (of niet-akkoord zijn) met de overige punten die in het ontwerp van RUP behandeld worden.
Enkele van onze opmerkingen betreffen niet direct de inhoud van de documenten van het ontwerp RUP, maar ook andere aspecten van de proceduregang van het RUP (openbaar onderzoek,…).
Gemakshalve wordt bij onderstaande opmerkingen op diverse plaatsen verwezen naar de overeenkomende paginanummer in het ontwerp van RUP dat wij raadpleegden in het kader van het openbaar onderzoek.

In verband met de bekendmaking van het ontwerp van RUP en de procedure van het openbaar onderzoek

 

Ruimtelijke ordening is sowieso al een complexe materie, met veel (gevoelige) aspecten.
De voorliggende documenten van ontwerp van RUP 'Nijverseel' is op vele vlakken (en vaak onnodig) ingewikkeld door zijn structuur, door zijn verwijzingen, door een aantal fouten, schijnbare tegenstrijdigheden en beschrijvingen die helemaal niet overeenkomen met de werklijkheid.
Het ontwerp van RUP is zeker niet gemaakt voor de mensen die niet beroepsmatig bezig zijn met de materie. En toch zijn het deze documenten die voorgelegd worden in het openbaar onderzoek naar de burgers toe en waarvan verondersteld worden dat de bevolking ze raadpleegt, begrijpt, eventueel reageert,…).

 

Het geheel van het dossier ontwerp van RUP 'Nijverseel' dat in openbaar onderzoek was beslaat meerdere grote plannen, een document van 173 + 12 pagina's (met talloze tekeningen, plannetjes, foto's, tabellen,...) en nog diverse andere documenten. Het is niet zo evident om al deze documenten ter plaatse (GAC I, aan de hoge balie rechtstaand,...) te raadplegen, te bestuderen, te vergelijken, eventueel fragmenten over te schrijven en over te tekenen... Vooral niet in het geval men zich niet focust op één of enkele details (percelen,...) maar wel het geheel van het betrokken gebied consequent wil onderzoeken.
Het zou de dienstbaarheid aan de bevolking zeker daadwerkelijk ten goede gekomen zijn moesten deze documenten bijvoorbeeld, naast de klassieke papieren versie, ook digitaal, op internet, raadpleegbaar gesteld zijn.
Op pag. 10 van het ontwerp RUP lezen wij:
'Tijdens de opdracht dienen de volgende producten te worden opgemaakt:

5. een digitale versie van het RUP in een leesbaar formaat
'
Waarom werd deze digitale versie, die toch door de gemeenschap betaald werd, niet aan de bevolking aangeboden voor het openbaar onderzoek.
Ondertussen is het resultaat van de daadwerkelijke betrokkenheid van de bevolking (de betrokken ruimtegebruikers) bij de realisatie van het RUP (met het openbaar onderzoek) gekend. Er boden zich weinig mensen aan om het ontwerp van RUP te raadplegen. Of was dit juist de bedoeling van sommigen?

 

Het voorziene lokale bedrijventerrein (Rodeveld), met onteigeningsplan, is uiteraard een belangrijk onderdeel van dit RUP. Maar dit ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan is meer dan dat: het betreft de herziening en de verruiming van het bestaande bijzonder plan van aanleg nr. 7 (1984). Door omstandigheden is, grotendeels ten onrechte, schier uitsluitend de problematiek van het voorziene lokalen bedrijventerrein in de pers onder de aandacht van de bevolking gebracht. Ook de beleidsmensen en hun politieke partijen hebben hiertoe door communicatie-initiatieven bijgedragen.
Wij vinden het jammer dat het gemeentebestuur zelf niet meer objectieve informatie gebracht heeft naar de bevolking toe, op maat en in de taal van niet- professionelen, over de totale omvang en de volledige inhoud van het RUP.

 

Het besluit van de Deputatie van de provincie Vlaams-Brabant van 26 juli 2007 met de opmerkingen op het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Nijverseel' (aan de gemeente betekend met brief van 30 juli 2007) is wel een erg voor de mensen begrijpelijk document dat in feite diverse punten van het ingewikkeld ontwerp van RUP verduidelijkt.
Helaas werd het pas naar het einde van de periode van het openbaar onderzoek in het raadpleegbaar dossier gevoegd. De mensen die dus vóór 31 juli of 1 augustus het dossier op het gemeentehuis kwamen raadplegen konden dus spijtig genoeg geen kennis nemen van dit erg interessant document.
Wij pleitten ervoor dat dossiers over ruimtelijke ordening (en andere) slechts in openbaar onderzoek zouden gaan als ook de adviezen en de opmerkingen van de officiële instanties (zoals hier het provinciebestuur), in het dossier gevoegd zijn. de Deze adviezen en de opmerkingen zijn veelal opgemaakt door ernstige onafhankelijke beroepsmensen zonder vooringenomenheid, in een vorm en een taal die ook voor niet-professionelen (dus het grootste deel van de bevolking) duidelijk is.
Ten minste zou voor de start van het openbaar onderzoek de termijn waarover deze instanties beschikken om advies of opmerkingen uit te brengen, moeten verlopen zijn.
Van het punt 13.6 'Communicatie' op pag. 64 is, althans niet wat betreft de communicatie met de betrokken ruimtegebruikers (de bevolking), niet veel in huis gekomen.

In verband met de mogelijke effectieve realisatie van het RUP 'Nijverseel' (pag. 63-64)

Het RUP is een ruimtelijk uitvoeringsplan, waarbij wij de klemtoon wensen te leggen op 'uitvoering'.
Dit wil zeggen dat, als de bevoegde instanties (beginnend bij de gemeenteraad) dit RUP (of onderdelen ervan) goedkeuren, het ook daadwerkelijk moet uitgevoerd worden binnen de kortste termijn. Men mag zeker de zaken niet laten aanslepen zonder duidelijkheid te scheppen in de hoop hiermee (politiek) buiten schot te blijven. Ofwel keurt men het goed en voert men het plan uit, ofwel wijst men het plan duidelijk en ondubbelzinnig af (en keurt men het dus af).
De bevolking dient duidelijk te weten waar zij aan toe is. Met vage (wellicht valse) beloften zijn de mensen niet gediend. De gemeentebestuurders (en anderen) dienen dus duidelijk en ten volle hun verantwoordelijkheid te nemen en zeggen waar ze voor staan, zonder valse hoop te wekken.
Een duidelijke, gedetailleerde en bindende planning voor de effectieve realisatie, die ruim meegedeeld wordt aan de bevolking, is een absoluut en dringend noodzakelijk.

In verband met de documenten 'Ontwerp RUP 'Nijverseel'

Blijkbaar komt de versie van voorliggend ontwerp van RUP niet overeen met het exemplaar dat door het provinciebestuur geraadpleegd werd (verspringing paginanummers) – zie laatste opmerking in het document Besluit van de deputatie van Vlaams-Brabant' van 26 juli 2007.
De andere vormelijke die het provinciebestuur aanhaalt, komen ook voor in het exemplaar dat op de gemeente ter inzage lag voor het openbaar onderzoek (p. 78 en p. 103).
De auteur van voorliggend ontwerp van RUP hanteerde blijkbaar een andere versie van het Gewestplan als dat wat op de gemeentelijke dienst Stedenbouw als officieel beschouwd wordt.
Dit komt in elk geval tot uiting in geval van het perceel op de hoek van de Luikerweg en de Steenweg op Dendermonde. Op de ene versie staat dit aangeduid als 'KMO-zone' (ontwerp RUP kaart 07, ook op de website 'GIS-Vlaanderen'), op de andere (dienst Stedenbouw) als woonzone met landelijk karakter. Zijn er nog andere verschillen?
Deze situatie dient dringend uitgeklaard te worden.
Het voorliggend document 'ontwerp van RUP Nijverseel' bevat fouten en tegenstrijdigheden waarvan er een aantal hierna, bij de bespreking van diverse punten, vermeld zijn.

In verband met de problematiek van de zonevreemde bedrijven (handel en bedrijvigheid)

Op de pagina's 96 tot 110 lezen wij in het voorliggend ontwerp RUP bijna systematisch bij de meeste van de zonevreemde bedrijven:
'Het bedrijf veroorzaakt geen lawaai- of reukhinder …'
'De materialen van de gebouwen zijn van die aard dat ze geen afbreuk doen aan de omgeving'
'Het bedrijf genereert voornamelijk verkeer van het eigen wagenpark' of
'Het bedrijf genereert verkeer van klanten en leveranciers, maar de aard en de frequentie van de bewegingen blijven beperkt en hebben geen rechtstreekse hinder in de omgeving'.

Werden voor deze verklaring degelijk en systematisch onderzoek gedaan?
Werden er metingen uitgevoerd?
Werd er een buurtonderzoek verricht?
pag. 59:
de 17 zonevreemde bedrijven worden, op één na, allemaal geklasseerd in het ontwikkelingsperspectief in de 'Klas 3', dus 'bestendiging met mogelijkheid tot beperkte uitbreiding' (met uitbreidingsmogelijkheid tot 50%). Wij lezen ook: 'Zelfs bij stopzetting van de huidige activiteiten (einde exploitatievergunning, faillissement,…) kunnen in de bebouwde ruimte nieuwe activiteiten worden toegelaten onder bepaalde voorwaarden'.
Degelijke beoordeling en conclusies zullen natuurlijk de kwestieuze bedrijven niet aanzetten om eventueel uit te wijken naar de in ditzelfde ontwerp van RUP voorziene bedrijvenzone.
Is dit wel een degelijk beleid van ruimtelijke ordening?
pag. 59, punt 11.3.3.4.: welke autosnelwegen ?
Ongeveer de helft van de kwestieuze bedrijven zijn zelfs niet ontsloten langs de gewestweg, maar slechts langs gewone gemeentelijke woonstraten (Steenweg op Aalst, Nijverseelstraat, Dageraadweg, Rodeveld,…).
pag. 59, punt 11.3.3.4.:
'De draagkracht van de omgeving', (landelijke) woonomgeving, is in de meeste gevallen reeds duidelijk overschreven i.p.v. 'nog niet bereikt' zoals vermeld in het ontwerp van RUP.
pag. 96 en volgende:
de selectie van foto's tonen enkel de bedrijfsgebouwen,… zoals zij op hun beste zichtbaar zijn van op de openbare weg.
In de meeste gevallen is de visuele werkelijkheid (en hinder) voor de omwonenden heel wat anders. Waarom werden er ook geen foto's getoond zoals de bewoners de bedrijfsinfrastructuur (en van de rommel) verplicht zijn te verdragen vanaf de achterzijde van de woningen en de tuinen,… ?
pag. 96:
Het in het ontwerp van RUP vooropgesteld uitdovingscenario van de noordelijke site van het terrein (langs Leirekensroute) komt in de inhoud van de door het bedrijf ('Maria Biebuyck' en 'Dany Van Mulders') ingediende bezwaarschriften niet naar voor.
zowat iedereen weet en kan dit zelf ter plaatse gemakkelijk vaststellen, dat het vroegere aardappelbedrijf in het Rodeveld (in agrarisch gebied) reeds sinds meerdere jaren gebruikt wordt voor activiteiten die helemaal niets met de agrarische sector te maken heeft.
Het is opmerkelijk (en veelbetekenend!) dat dit bedrijf in het ontwerp van RUP zelfs niet eens vermeld staat bij het hoofdstuk 3 Problematiek zonevreemde handel en bedrijvigheid.
Op enkele uitzonderingen na zijn elk van deze 17 (+1) zonevreemde bedrijven hinderlijk voor de woonomgeving (lawaaihinder, visuele hinder, stof, overlast door af- en aanrijdende vrachtwagens, stofhinder,…), en dat erg vaak ook buiten de normale werktijden.
Deze in meer of mindere mate hinderlijke bedrijven binnen de woonzones houden, daar waar men gelijkertijd binnen hetzelfde gebied ook nog een bedrijvenzone plant, is een daad van erg slecht bestuur inzake ruimtelijke ordening.
De vermenging van hinderlijke bedrijven en woonfuncties veroorzaakt veel conflicten tussen de buren (die daarom niet altijd luidop geuit worden) en werkt verzuring van de mensen sterk in de hand.

In verband met het voorziene lokale bedrijventerrein (Rodeveld) en buurtpark

Onze opmerkingen en bezwaren tegen het bedrijventerrein op Rodeveld welke wij reeds uitten in het kader van het openbaar onderzoek bij het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (november 2002) blijven van toepassing:
- de voorkeur Rodeveld voor een nieuwe KMO-zone is zwak, vergeleken met de mogelijke andere locaties
- het gebied maakt deel uit van een duidelijke open ruimte langs de westzijde van de Steenweg op Dendermonde en die doorloopt op grondgebied Lebbeke
- In een straal van enkele honderden meters bevinden er zich nog twee andere bedrijvenzones: één op de hoek Steenweg op Dendermonde/Leirekensroute (verlenging Luikerweg) -nu een braakliggend terrein-, en één op grondgebied Lebbeke, tussen Brusselsesteenweg en Wallekensdreef
-

Zie http://heemkringopwijk.net/HOM-alg/fr/RO-SP-Opmerkingen.htm.

De 17 zonevreemde bedrijven binnen het gebied worden in dit RUP (pag. 59), op één na, allemaal geklasseerd in het ontwikkelingsperspectief in de 'Klas 3', dus 'bestendiging met mogelijkheid tot beperkte uitbreiding' (uitbreiding tot 50%) – zie hierboven.
Dergelijke conclusies vormen zeker geen stimulans om deze zonevreemde bedrijven naar het gepland bedrijventerrein te oriënteren. Men kan dus vrezen dat dit bedrijventerrein in voorkomend geval nog nieuwe en bijkomende bedrijven, eventueel van buiten de gemeente, zal aantrekken. Dit zal Nijverseel nog meer belasten.
Een aantal bestaande agrarische percelen worden afgesneden door het bedrijventerrein. Waarom de begrenzing van het bedrijventerrein niet samenvalt met bestaande perceelsgrenzen is in het ontwerp van RUP niet duidelijk.
Hoe worden sommige delen van deze percelen die binnen de agrarische zone blijven verder ontsloten?
De benaming 'buurtpark' lijkt ons misschien een wat te groot woord voor de nogal uitgerekte potentiële groenzone met erg onregelmatige vorm (die op bepaalde plaatsen gewoon wat 'dode hoeken' opvult) tussen het gepland bedrijventerrein en deels de particuliere eigendommen in de woonzone langsheen de Luikerweg en deels Leirekensroute. Een concrete oppervlakte voor dit 'Buurtpark' vonden wij niet terug in het ontwerp van RUP.
Op pag. 85 lezen wij als doelstelling voor dit buurtpark: 'Behoud van het karakter van het gebied en zijn omgeving'. Wij vrezen dat dit onnatuurlijk en grillig gevormd parkje niet volledig aan deze verwachtingen zal kunnen voldoen.
Op het plan bij dit ontwerp van RUP staan de feitelijke 2 delen van dit 'buurtpark' aan elkaar aangesloten getekend. In de praktijk zal de noodtoegang tot het bedrijventerrein deze 2 delen van elkaar scheiden en zal er dus van in de woonstraat Rodeveld een visuele opening naar het bedrijventerrein zijn.
Punt 3.4.2.5. (pag. 84) 'In samenspraak met de betrokken partijen…': is dit niet in zekere mate in tegenspraak met de inhoud van de ingediende bezwaarschriften met betrekking tot dit bedrijf (van eigenaar van de gebouwen en van huurder-uitbater)?
Indien het huidig bedrijf langsheen Leirekensroute deze site zou verlaten (zie pag. 84 en 96) blijft er slechts plaats voor een smalle bufferzone tussen het bedrijventerrein aldaar (vooral langs de oostzijde) en Leirekensroute en de bestaande woningen langs de overzijde van de Luikerweg. Deze situatie zal zeker geluids- en visuele overlast bezorgen.
Waarom nog een aansluiting van het doodlopende straatdeel Rodeveld op de Steenweg op Dendermonde?
De wegbedding van een deel van deze afgesloten en naar nergend leidende weg zou best mee opgenomen worden in de groenbuffer tussen het bedrijventerrein en de betrokken woonzone.
Het besluit van de Deputatie van de provincie Vlaams-Brabant van 26 juli 2007 met de opmerkingen op het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Nijverseel' (aan de gemeente betekend met brief van 30 juli 2007) dringt aan op een uitgebreide archeologische prospectie in de zone voor lokaal bedrijventerrein (art. 10).
Heemkring Opwijk-Mazenzele sluit zich ten volle aan bij deze opmerking. Zij insisteert vooral ook op een grondige archeologische opzoeking en studie in de zone van het vroegere Hof ten Rode dat vermoedelijk gelegen was in de oostelijke hoek van de geplande bedrijventerrein.

In verband met zonevreemde woningen

In de Dageraadweg (kant Nijverseelstraat, noordzijde) staat er sinds enkele jaren een ruime appartementsblok. Deze staat niet aangeduid, nog op het plan 'Bestaande toestand' noch op het plan 'Grafisch plan' van het voorliggend ontwerp van RUP!
Volgens de plannen bij dit ontwerp van RUP ligt het perceel waarop deze appartementsblok staat onmiskenbaar in agrarisch gebied! Het gebouw is ook nergens opgenomen, noch in de 'Toelichtingsnota', noch in de 'Deelnota' !

In verband met de oude gemeentelijke jongensschool Nijverseel (Steenweg op Aalst) (pag. 39)

Volgens het Gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse (1977) ligt het grootste gedeelte van het gebouwencomplex in 'woongebied met landelijk karakter' (50-meterzone).
Het bestaande bijzonder plan van aanleg nr. 7 'Nijverseel' (1984) voorziet hier nog een zone bestemd voor gemeenschapsvoorzieningen (volledige diepte van terrein, dus ca. 95 m.
Het voorliggend ontwerp van RUP voorziet hier nu een bestemming van woonzone, gelijkaardig aan de omliggende zone.
Het ontwerp van RUP spreekt zich niet uit over het feit of de woonfuncties kunnen (moeten) gerealiseerd worden met behoud van het bestaande hoofdgebouw en eventueel bijgebouwen (vroegere turnzaal, luifel,…).
Heemkring Opwijk-Mazenzele wenst hier het uitzonderlijk architecturaal karakter en kwaliteit van deze gebouwen te vermelden (pure modernistische stijl van de talentrijke Opwijkse architect Paul Semal). Onze vereniging pleit dan ook met aandrang voor het behoud en de herwaardering van deze gebouwen. Woonfuncties in de bestaande gebouwen (na deskundige aanpassing) is perfect mogelijk.
Het uitbreiding van de woonbestemming tot op de volledige diepte van dit terrein is niet nodig. Beperking van de bestemming als woonzone tot de achterzijde van de turnzaal is aangewezen.
Wij zien niet in waarom een dergelijke verdieping van de bouwzone (ten nadele van het agrarisch gebied) ook van toepassing gemaakt word voor de overige percelen langs die kant van de Steenweg op Aalst.
Men riskeert trouwens zo problemen te krijgen in verband met de bovenlichten in de gemene muur van de turnzaal.

In verband met de Vrije Basisschool (Nijverseelstraat)

Wij vinden in het ontwerp van RUP geen enkele motivering (verantwoordingsnota) om een uitbreiding van de school voorop te stellen of mogelijk te maken.
Is de bestemmingswijziging van het perceel langs de zuidzijde van het bestaande schoolcomplex (wijziging van woonzone (=bouwgrond) naar zone voor gemeenschapsvoorzieningen) gebeurd in overleg met de eigenaar? Dit wordt dan wel nergens vermeld.

In verband met de voetwegen 37, 47, 69, 70, 72, 73 en 100 in het plangebied

Wij sluiten ons aan bij de opmerking in dit verband bij de besluiten van de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant (document van 26 juli 2007).

In verband met de wijziging van bestemming van percelen of delen er van

Het ontwerp van RUP verruimt voor een behoorlijk aantal kavels de bebouwbare zone. De verruiming van de bebouwbare zone op de betrokken kavels is blijkbaar volledig willekeurig. Het RUP neemt ook een aantal kavels die deels in woongebied, deels in landbouwgebied liggen volledig op in de zone voor woongebied.
Wij vonden in het ontwerp van RUP geen enkele verantwoording voor de werkwijze (criteria) voor deze verruiming van woonzone.

Omvorming van percelen van agrarisch gebied naar woongebied (pag. 37, 54)

Betreft 3 percelen aan de Hofweg en 6 percelen in de Wijngaardstraat.
Dit geeft in het ontwerp RUP de indruk van een eerder willekeurige (?) beslissing. Een degelijke motivering hieromtrent ontbreekt in dit ontwerp van RUP.

Afschaffing zone voor openbaar groen en voetwegen tussen het parochiale centrum en Kerseveldmeers (pag. 39)

Deze groenvoorziening en voetwegen zijn voorzien in het bestaande bijzonder plan van aanleg nr. 7 'Nijverseel' (1984).
Hun nu voorziene afschaffing is in het voorliggend RUP nergens gemotiveerd.
Het feit dat deze op een uitvoeringsplan voorziene groenvoorziening,… nog steeds, na 23 jaar, niet gerealiseerd is, is zeker geen daad van goed bestuur te noemen.
Nu zou men deze zone willen omvormen tot bouwzone! Dit lijkt ons een voorbeeld te zijn van hoe het gemeenschappelijk (maatschappelijk) en milieu belang moet wijken voor sommige privébelangen.
Heemkring Opwijk-Mazenzele pleit hierbij uitdrukkelijk voor de realisatie binnen de kortste termijn van deze groenvoorziening zoals voorzien in het bestaande bijzonder plan van aanleg nr. 7 'Nijverseel' (1984).

In verband met de 'Watertoets' (pag. 62)

In het ontwerp van RUP lezen wij:
'Door de inwerkingtreding van het RUP wordt het waterbergend vermogen van het gebied niet betekenisvol aangetast. …'.
Wij betwijfelen dit ten zeerste. Werd dit berekend?
Wij denken hierbij aan de verhoging van de verharding van de Steenweg op Dendermonde' (rijbanen + fietspaden + voetpaden, samen tot 13 m breed'), verbreding van Leirekensroute tot 2,50 m (min. 3 m in tunnelgebied + aanritten), bijkomend woonzonegebied (in de diepte der percelen en aantal percelen), wegen en gebouwen in voorzien bedrijventerrein,…).

In verband met zone 'agrarisch gebied' tussen Wijngaardstraat, Nijverseelstraat en Dageraadweg

In punt 6.2.5 van voorliggend ontwerp van RUP worden de aandachtspunten opgesomd die vermeld staan in het goedgekeurd structuurplan bij punt 25 van het bindend gedeelte.
Op pag. 43 wordt de 'Toetsing van het RUP t.o.v. de perspectieven van het GRS' (Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan') beschreven.
Het bindend gedeelte van dit gemeentelijk structuurplan voorziet ook, in punt 28, 'Opmaken van een sectoraal ruimtelijk uitvoeringsplan voor de differentiatie van de agrarische gebieden'.
Op de kaart 'Aanzet tot differentiatie en afbakening van de agrarische gebieden' (kaart nr. 14) van dit goedgekeurd structuurplan staat onder meer de zone tussen de Wijngaardstraat, Nijverseelstraat en Dageraadweg aangeduid als 'Structureel aangetast. Uitsluiten uit agrarisch gebied'.
Het voorliggend ontwerp van RUP maakt hiervan op geen enkele manier gewag en doet geen enkel voorstel ter zake!
 
  Opwijk, 12 augustus 2007

Maurice WILLOCX

bestuurder

Ingo LUYPAERT

voorzitter

getekend: Jan Meeussen


www.heemkringopwijk.net - Print:
© Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) 1999-