Mijn naam is Semal: architect Paul Semal.

Poster 'Mijn naam is Semal: architect Paul Semal'

Ter gelegenheid van OMDjunior op 14 en 15 september 2009 werd een passend drukwerk ontworpen en gerealiseerd. Een poster met een grootte van 100 cm breedte en 70 cm hoogte werd de drager voor zowel tekst- als beeldmateriaal over de figuur van de getalenteerde Opwijkse architect Paul Semal (1891-1975). Elk exemplaar werd manueel genummerd en zit opgeborgen in een kartonnen koker.

De talrijke leerlingen van verschillende Opwijkse scholen kregen bij hun bezoek aan de tentoonstelling bij OMDjunior 'Mijn naam is Semal, architect Paul Semal' een exemplaar aangeboden.

Dit unieke document toont en vertelt op een speelse en tegelijkertijd didactische manier wie Paul Semal was en welke architecturale pareltjes hij realiseerde tijdens zijn relatief korte architectencarrière die liep van rond 1920 tot 1943.
Het formaat van de poster en de vormgeving ervan refereren naar bouwplannen die vaak ook dergelijke grote formaten aannemen.
Het beeldmateriaal werd door digitale montage- en collagetechnieken bij elkaar geplaatst zodat er een plastische, organische wisselwerking ontstaat tussen de vele kleine details die samen het kleurrijke totaalbeeld vormen. In kleine, overzichtelijke tekstpartijen werden de omliggende beelden gesitueerd, geduid.

Concept en vormgeving van de poster: Kris De Plecker.